Titelverdediger Kampong uitgeschakeld in EHL

Titelhouder Kampong onderuit in de achtste finales EHL

De hockeyers van Kampong zijn verrassend uitgeschakeld in de achtste finales van de Euro Hockey League. In Eindhoven verloor Kampong met 2-1 van het Duitse Rot-Weiss Köln.

In de openingsfase van de wedstrijd kreeg Kampong vier strafcorners, maar geen van alle werd benut. In de derde periode maakte Köln het verschil met twee doelpunten. Mats Grambusch en Jonas Gomoll maakten de treffers voor de Duitsers.

Wel strafcorners, geen gelijkmaker

In het vierde kwart bracht Quirijn Caspers de spanning terug in de wedstrijd, hij maakte de aansluitingsgoal. Vlak voor tijd kreeg Kampong opnieuw een reeks strafcorners. Communicatieproblemen verstoorden de voorlaatste strafcorner.

Een minuut voor tijd kreeg Kampong de laatste strafcorner, maar die werd door de doelman van Köln gestopt.

Zondag speelt Rot-Weiss Köln de kwartfinale tegen het Spaanse Real Club de Polo uit Barcelona. Morgen treffen Oranje-Rood en Amsterdam elkaar in de achtste finales van de EHL.