Robert van der Horst van Oranje-Rood
NOS SportAangepast

Euro Hockey League live bij de NOS

Van vrijdag tot en met maandag wordt bij Oranje-Rood in Eindhoven gespeeld om de finaleplaatsen in de Euro Hockey League. Alle wedstrijden met een Nederlandse club zijn live te zien bij de NOS.

Met drie clubs is Nederland uitstekend vertegenwoordigd tijdens de laatste fase van de Euro Hockey League. Sterker nog, het is nu al zeker dat eentje de kwartfinales zal bereiken.

Kampong ging echter vrijdag onderuit tegen Rot-Weiss Köln. Oranje-Rood is in de achtste finales gekoppeld aan Amsterdam. Die wedstrijd staat voor zaterdag op het programma en wordt rechtstreeks uitgezonden op NPO 1 en via NOS.nl.

De winnaar speelt maandag in de kwartfinales. Ook dat duel is rechtstreeks te zien op televisie en internet.

Nederlandse clubs in de Euro Hockey League

Tijd Wedstrijd Live op
15 april, 15.00 uur Oranje-Rood-Amsterdam NOS.nl en NPO 1
17 april, 15.30 uur met Oranje-Rood of Amsterdam NOS.nl en NPO 1
Sander Baart (m)

Voor Sander Baart wordt het een weerzien met oude bekenden. De international is voor het eerst terug bij Oranje-Rood, de Eindhovense club waarmee hij voor de fusie talloze successen boekte: hij won met Oranje Zwart meerdere keren het landskampioenschap, en ook de Euro Hockey League.

Baart maakte aan het begin van het seizoen de overstap naar zijn oude liefde Royal Antwerp, maar omdat hij niet op de spelerslijst stond, kreeg hij geen toestemming van de Belgische bond om voor die club uit te komen.

De international vond op het laatste moment onderdak bij Real Club de Polo uit Barcelona. De Spanjaarden waren vrijdag met 6-0 te sterk voor Grunwald Poznan en stuitten nu op Rot Weiss Köln. De Duitsers schakelden titelverdediger Kampong uit.

Programma van zaterdag

Tijd Wedstrijd
10.30 uur Atlètic Terrassa (Spa)-Lisnagarvey (Ier)
12.45 uur Wimbledon (Eng)-UHC Hamburg (Dui)
15.00 uur Oranje-Rood-Amsterdam
17.15 uur Mannheimer HC (Dui)-Club Egara (Spa)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl