NOS WielrennenAangepast

Wild ondanks abonnement blij met WK-zilver

Kirsten Wild heeft al een heleboel zilveren medailles verzameld in haar loopbaan. Dat moet een keer afgelopen zijn, vindt ze. Maar met de tweede plaats op het omnium bij de WK baanwielrennen in Hongkong is ze toch wel heel tevreden.

"Ik had wel een plannetje bedacht om voor de overwinning te gaan, maar onderweg was het podium wel het hoogst haalbare", aldus Wild.

Wild: podium was het hoogst haalbare

Na drie van de vier onderdelen stond Wild nog derde. Ze wist vervolgens op de puntenkoers ten koste van Amy Cure uit Australië op de valreep nog zilver uit het vuur te slepen. Het goud ging naar de Britse Katie Archibald.

"Ja, de laatste twee, drie WK's heb ik nu zilver gehaald. Dat moet maar eens afgelopen zijn. Maar nu ben ik wel blij met zilver", aldus de renster die het weg- en baanwielrennen combineert.

"Bij het WK op de weg in Qatar in oktober was ik echt heel teleurgesteld dat ik goud verloor, nu heb ik wel iets meer het gevoel dat ik zilver heb gewonnen", zegt Wild na een dag hard werken.

Hard werken

Want het omnium, vergelijkbaar met de meerkamp bij atletiek, begon vrijdagochtend vroeg met de scratch, en eindigde na de temporace en de afvalkoers zeven uur later met de puntenkoers. Voorheen bestond het omnium uit zes onderdelen die over twee dagen verreden werden.

Hoe is dat bevallen? "Het was vrij pittig", zegt Wild na afloop. "Tussen de afvalkoers en de puntenkoers zat maar een half uur. Het was ook echt wel een pittige koers, want het is hier ook best wel warm."

WK baan: Wild pakt zilver op omnium na puntenkoers

De 34-jarige renster heeft na afloop dus niet het gevoel dat ze het goud heeft verloren, maar er had misschien wel meer in gezeten. "Er zijn allemaal kleine dingetjes die beter hadden gekund. Maar ik heb niet het gevoel dat ik de eindoverwinning heb laten liggen."

"Een voorbeeld: in de temporace krijgt de eerste in elke sprint een punt. Ik heb drie keer meegesprint voor plekje twee. Dat is best zonde, want dan heb je drie keer niks. Terwijl ik misschien een puntje had kunnen pakken, en dan was ik misschien tweede in plaats van zesde geweest op dat onderdeel. Laat je het dan liggen? Misschien wel."

Nieuwe kans

Zondag komt er nog een kans voor Wild om haar abonnement op zilver om te zetten in een abonnement op goud. Want dan rijdt ze nog de puntenkoers. Zit goud er dan in? Wild: "Dan beginnen we weer op nul. Dat is wel leuk. En mijn benen voelen wel goed... Ik weet het niet, ik ga mijn best doen."

Kirsten Wild op het podium naast Katie Archibald en Amy Cure

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl