NOS WielrennenAangepast

Zilveren plak voor Wild op omnium in Hongkong

WK baan: Wild pakt zilver op omnium na puntenkoers

Kirsten Wild heeft op de derde dag van de WK baanwielrennen een zilveren medaille veroverd op het omnium.

De 34-jarige Twentse werd op dit onderdeel in 2011 en 2015 al derde en was bij de EK van vorig jaar goed voor zilver.

Wild stond na de scratch (derde), de temporace (vijfde) en de afvalkoers (tweede) derde. Ze wist vervolgens op de puntenkoers ten koste van Amy Cure uit Australië op de valreep nog zilver uit het vuur te slepen.

Wild: podium was het hoogst haalbare

Winst voor Britse Archibald

Het goud ging naar Katie Archibald, die de Britse ploeg de eerste titel op deze WK bezorgde. Voor de 23-jarige Schotse was het haar tweede wereldtitel na die van 2014 op de ploegenachtervolging, waarop ze vorig jaar ook olympisch goud won.

Kristina Vogel

Op de sprint maakte Kristina Vogel haar favorietenrol waar. De olympische kampioene veroverde voor de derde keer de wereldtitel op deze discipline.

De 26-jarige Duitse, die ook goud pakte in 2014 en 2015, was in de finale in twee heats de Australische Stephanie Morton de baas. Het palmares van Vogel bevat nu al acht wereldtitels. Ze won ook drie keer goud op de teamsprint en was twee keer wereldkampioene keirin.

Lee Wang Sze uit gastland Hongkong, die in 2013 WK-goud pakte op de 500 meter tijdrit, won net als in 2013 brons. Voor Laurine van Riessen (gestrand in de achtste finales) en Shanne Braspennincx (eerste ronde) was het sprinttoernooi al eerder voorbij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl