1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS NieuwsAangepast

Woordvoerder opnieuw door het stof: ik heb Trump in de steek gelaten

Witte Huis-woordvoerder Sean Spicer heeft nogmaals spijt betuigd voor zijn opmerking over Hitler van gisteren. Hij zegt dat president Trump een paar ongelooflijk succesvolle weken heeft gehad en dat het zijn taak was om dat succesverhaal uit te dragen. "Daarin heb ik de president in de steek gelaten."

Zijn opmerkingen over de Tweede Wereldoorlog kwamen hem op forse kritiek te staan. Bij de persconferentie gisteren zei hij over de gifgasaanval in Syrië dat zelfs "Hitler zich niet verlaagde tot het gebruik van chemische wapens".

Toen journalisten vroegen wat hij daarmee bedoelde, kwam hij even wat moeilijk uit zijn woorden en reageerde hij dat Hitler geen chemische wapens tegen zijn eigen mensen heeft ingezet, zoals president Assad volgens hem doet. En toen hij daarna over concentratiekampen begon, gebruikte hij de term 'Holocaust-centra'.

Door het stof

Gisteren bood Spicer zijn excuses al aan voor zijn opmerkingen die van weinig historisch besef getuigden. Nu is hij in een interview in een museum in Washington opnieuw door het stof gegaan. "Ik heb een fout gemaakt, er is geen andere manier om het te zeggen. Ik heb het gehad over iets waarover ik niet had moeten beginnen. Ik heb het verknald."

Woordvoerder Witte Huis Spicer over Hitler en Assad

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl