Een kermisbezoeker op de Dam in Amsterdam heeft angstige momenten beleefd. In de attractie Bungee Katapult schoot gisteren de beugel die haar moest vasthouden los. Dankzij een extra riem viel ze niet naar beneden.

In een filmpje is te zien dat de vrouw los in haar stoeltje hing. In de opnames is ze luid schreeuwend te horen. Volgens AT5 voorkwam een extra vierpuntsgordel dat ze niet helemaal uit het stoeltje viel.

De Bungee Katapult is een attractie waarbij twee mensen naast elkaar zitten en met een elastiek worden gelanceerd. Daarna gaat het stoeltje nog een tijdje op en neer.

De eigenaar van de attractie zegt tegen AT5 dat de vrouw losschoot doordat ze haar handen en voeten op de verkeerde plek had. Toen ze weer in de goede houding wilde komen, zou ze de knop hebben aangeraakt waarmee de beugel open gaat.

Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit was de Bungee Katapult gekeurd en waren alle certificaten in orde. Omdat de NVWA het als een incident beschouwt, mag de attractie open blijven. Inspecteurs hebben de attractie vandaag gecontroleerd. Het is nog niet duidelijk wat daaruit is gekomen.

Ondersteboven op eerste date

In september ging het bij een kermisattractie in Hengelo ook al mis. Toen schoot een van de elastieken los van de kermisattractie Katapult, waar twee mensen inzaten die op hun eerste date waren. Ze hielden er geen ernstige verwondingen aan over.

Beeld van hoe de inzittenden bevrijd worden uit de attractie

STER reclame