NOS NieuwsAangepast

Elastiek kermisattractie schiet los: een engel heeft ons beschermd

Beeld van hoe de inzittenden bevrijd worden uit de attractie

Een van de elastieken van de kermisattractie Katapult op de Lambertuskermis in Hengelo is vanavond losgeschoten. Op dat moment zaten er twee mensen in de attractie. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het incident.

De 19-jarige Julia en 21-jarige Joey zaten een tijdje vast in de attractie Katapult. Volgens Julia knapte één van de twee elastieken op het moment dat de ijzeren bal waarin zij zaten, naar beneden werd getrokken. "Met veel kracht werden we naar rechts geslingerd en vlogen we tegen iets van ijzer aan." Voor hun gevoel hebben ze daarna 5 á 10 minuten op de kop gehangen.

Dit was onze eerste date. We dachten: laten we naar de kermis gaan.

Julia

De twee werden door een beveiligingsbedrijf uit de attractie gehaald. De beveiligers waren er heel snel bij, zegt Julia. "Toen ze aankwamen, klommen ze meteen omhoog om ons uit de ijzeren bal te halen."

Julia en Joey zijn meegenomen naar de ehbo-post. Daar bleek dat ze geen ernstige verwondingen hadden. Wel heeft Joey last van zijn bovenbeen. En het is nog even afwachten hoe de twee zich morgen voelen.

Adrenaline

"Dit was onze eerste date", vertelt Julia. "We dachten: laten we naar de kermis gaan." Het werd een date die ze niet snel zullen vergeten, want ze zijn erg geschrokken. "Op het moment dat het gebeurt heb je geen besef van bangheid, want dan zit je vol adrenaline. Ik denk echt dat een engel ons heeft beschermd."

Ze houden er beiden wel van om nieuwe, spannende dingen uit te proberen, maar of dat na deze ervaring nog steeds zo is, betwijfelt Julia.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA en de politie doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De attractie is gesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl