Teamsprinters pakken WK-zilver

time icon Aangepast

De Nederlandse teamsprinters hebben bij de WK baanwielrennen in Hongkong een zilveren medaille veroverd. In de finale moesten Jeffrey Hoogland, debutant Harrie Lavreysen en Matthijs Büchli het net als vorig jaar afleggen tegen Nieuw-Zeeland.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Desastreuze start nekt teamsprinters in WK-finale

Het Nederlandse drietal reed in de finale tegen de regerend wereldkampioen geen perfecte race: tussen starter Hoogland en de nummer twee Lavreysen zat meteen een groot gat omdat Lavreysen met zijn voet niet goed vastgeklikt zat in zijn pedaal. De laatste renner in het oranje drietal, Matthijs Büchli, kon het verschil daarna niet meer goed maken.

De Nieuw-Zeelanders klokten 44,049 en waren bij alle doorkomsten sneller dan de Nederlandse renners, die uiteindelijk op 44,382 uitkwamen: de minst snelle tijd die de renners van bondscoach René Wolff vandaag noteerden.

Oppermachtige Nieuw-Zeelanders

Ethan Mitchell, Sam Webster en Edward Dawkins vormen al jaren het succesvolle Nieuw-Zeelandse team dat vanaf 2012 op WK's drie keer goud, twee keer zilver en een keer brons in de wacht sleepte.

Het brons in op de teamsprint ging in Hongkong naar Frankrijk, dat Polen voorbleef.

UCI Track Cycling
@UCI_Track
Men's Team Sprint Podium🌈 🥇 🇳🇿 🥈 🇳🇱 🥉 🇫🇷 #TWC2017
2 jaar geleden

Het is de derde keer dat de Nederlandse teamsprinters een zilveren medaille veroveren op een wereldkampioenschap: vorig jaar verloor de ploeg van Wolff ook van Nieuw-Zeeland in de finale en ook in 2005 was er zilver.

Bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro eindigde Nederland afgelopen zomer teleurstellend als zesde.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Teamsprinters plaatsen zich voor finale door zege op favoriete Britten

In de eerste ronde in Hongkong hadden Nils van 't Hoenderdaal, Lavreysen en Büchli voor een verrassing gezorgd door Groot-Brittannië, de regerend olympisch kampioen, in een scherpe tijd te verslaan: 43,481.

Daarmee was het trio bijna een halve seconde sneller dan in de kwalificatie, toen Van 't Hoenderdaal samen met Jeffrey Hoogland en Theo Bos 43,970 klokte. Dat was de zesde tijd.

STER Reclame