NOS VoetbalAangepast

Bosz: natuurlijk win ik liever met 16-0, maar zo werkt het niet

Bosz weet nog niet of hij naar PEC-Feyenoord gaat kijken

Peter Bosz kijkt met een uiterst tevreden gevoel terug op de winst van Ajax bij NEC. "Het kan altijd beter, maar op een gegeven moment moet je tevreden zijn", zei de coach na de 5-1 zege van zijn ploeg.

De score had voor Ajax nog hoger kunnen oplopen in Nijmegen, vooral met het oog op de strijd om het doelsaldo met Feyenoord, maar daar maalt Bosz niet om. "Natuurlijk winnen we het liefst met 16-0, maar zo werkt het niet. Hier moeten we gewoon blij mee zijn."

Ajax heeft een ruime een achterstand van elf goals op Feyenoord, dat zondag de uitwedstrijd tegen PEC speelt. "Ik weet niet of ik ga kijken", zegt Bosz. "We gaan eerst trainen en daarna zie ik het wel. Het wordt mooi weer, hé."

Vaderlijk schouderklopje voor Bosz

Bertrand Traoré was zaterdagavond met twee goals een van de beste Ajacieden. De aanvaller kreeg bij zijn wissel in de slotfase een vaderlijk schouderklopje van Bosz. 

"Het is niets speciaals", aldus Traoré,  "We gaan professioneel met elkaar om, maar het is niet dat we elkaar buiten Ajax om zien of iets dergelijks."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl