Het supportershome Vak P bij het Grolsch Stadion ANP

Het supportershome van FC Twente gaat dicht. Burgemeester Van Veldhuizen van Enschede zegt dat er in het home van Vak-P sprake was van georganiseerde criminaliteit, waarbij ook motorclub Satudarah betrokken was.

Er werd volgens Van Veldhuizen gehandeld in harddrugs. Het supportershome werd al maanden in de gaten gehouden.

De politie deed gisteravond tijdens de thuiswedstrijd van FC Twente tegen PSV een inval in het supportershome en vond daar harddrugs. Die waren verpakt in strips. Ook op de toiletten werden sporen van drugs gevonden, zei de politie tijdens een persconferentie in Enschede.

Waarom wordt het supportershome gesloten?

Vak-P werd gisteravond tijdens de wedstrijd ontruimd; de harde kern van de Twentesupporters moest het stadion uit. Dat leidde buiten het stadion tot ongeregeldheden, waarbij enkele agenten in het nauw kwamen. De politie gaat de belagers opsporen.

De ontruiming van het stadion ging niet helemaal goed, zei de politie. In de eerste oproep van de stadionspeaker werd gezegd dat iedereen het stadion moest verlaten. Pas daarna werd duidelijk dat het alleen om supporters in Vak-P ging.

De situatie gisteravond buiten het stadion ANP

Eerder gesloten

In 2006 werd het supportershome van Vak-P ook al gesloten nadat er was gehandeld in drugs. Toen ging het een half jaar dicht. Burgemeester Van Veldhuizen weet niet hoe lang het supportershome nu gesloten blijft.

De burgemeester rekent erop dat FC Twente ook actie onderneemt. "Het gaat hier niet over kattenpis, maar over de veiligheid van mensen", zei Van Veldhuizen.

STER reclame