1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Hollandse Hoogte | Patrick Post
NOS NieuwsAangepast

Verdachte homogeweld Arnhem vrij, vijf anderen langer vast

Een 20-jarige man uit Gennep wordt niet langer verdacht van mishandeling van een homopaar, afgelopen zondag op de Nelson Mandelabrug in Arnhem.

De man werd kort na het incident in de buurt van de brug aangehouden. Hij kent de vijf andere verdachten niet en uit onderzoek is niet gebleken dat hij bij de mishandeling betrokken was, zegt het Openbaar Ministerie.

De andere vijf, jongens van 14 en 16 jaar oud, worden donderdag voorgeleid. Het OM zal om verlenging van het voorarrest met twee weken vragen. Ze worden verdacht van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel of pogingen daartoe.

Betonschaar

Het homostel liep in de nacht van zaterdag op zondag hand in hand over de brug toen het door een groep jongens werd uitgescholden. Daarna zouden ze zijn aangevallen. Een van hen kreeg een klap met een betonschaar op zijn mond, waardoor hij vier voortanden verloor.

Een van de verdachten beweert dat het homostel zelf met vechten begonnen is. Zijn advocaat zei maandag dat zijn cliënt aangifte zal doen. Ook zei hij dat de ruzie niets met de geaardheid van de slachtoffers te maken had.

Het OM kan nog niet zeggen wat het motief was. Ook is nog onduidelijk wat de rol van de afzonderlijke verdachten is geweest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl