Vertrekkende reizigers voor de incheckbalie
NOS NieuwsAangepast

KLM waarschuwt in brandbrief voor topdrukte op Schiphol

KLM waarschuwt voor topdrukte deze zomer op Schiphol. De luchtvaartmaatschappij vraagt Schiphol in een brandbrief om meer maatregelen om lange wachtrijen te voorkomen.

Volgens KLM heeft Schiphol meer vluchten toegelaten dan de luchthaven aankan. Daardoor is het nu al heel druk bij het inchecken, de bagage-afhandeling en de paspoortcontrole. Het is niet de eerste keer dat KLM aan de bel trekt.

Nieuwe vertrekhal

Schiphol bevestigt dat het een drukke zomer wordt. "Het aantal passagiers blijft stijgen. Wij bereiden ons daar, zoals elk jaar, goed op voor", zegt een woordvoerder. Een van de maatregelen die Schiphol heeft genomen is het openen van een nieuwe, tijdelijke, vertrekhal. Deze wordt maandag in gebruik genomen.

KLM neemt zelf ook maatregelen. Zo worden extra uitzendkrachten opgeleid, zodat ze direct inzetbaar zijn wanneer dat nodig is. Ook worden er extra mensen ingezet die passagiers sneller kunnen laten uitstappen.

Paspoortcontrole

Schiphol maakt zich zorgen over lange wachtrijen bij de paspoortcontrole. De luchthaven heeft dat onder de aandacht gebracht van de politiek. Volgens Schiphol is het belangrijk dat het nieuwe kabinet snel geld beschikbaar stelt voor extra capaciteit bij de Koninklijke Marechaussee.

De Vereniging Nederlands Cabinepersoneel ziet dat door de lange rijen mensen geïrriteerd aan boord stappen, wat de sfeer aan boord niet bevordert. De vereniging vindt dat Schiphol op alle fronten meer personeel zou moeten aannemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl