DNB-president Knot staat de pers te woord na zijn gesprek met de onderhandelaars
NOS Nieuws

Financieel experts bij onderhandelingen: voorzichtigheid geboden

De onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en GroenLinks hebben vandaag de topmensen van De Nederlandsche Bank, het Centraal Planbureau en de secretaris-generaal van het ministerie van Financiën ontvangen.

DNB-president Knot vertelde de onderhandelaars en informateur Schippers dat hij vindt dat het nieuwe kabinet niet te veel geld moet uitgeven. Ook vindt hij dat het kabinet moet inzetten op duurzaamheid op sociaal en ecologisch gebied.

Directeur Van Geest van het Centraal Planbureau is het met een voorzichtig begrotingsbeleid eens. Zij vindt verder dat het nieuwe kabinet vaart moet maken met de herziening van het pensioenstelsel. Dat pensioenstelsel kan zelf inmiddels met pensioen, zei ze na afloop van het gesprek.

Verstandig

Na afloop wilden Rutte, Buma, Pechtold en Klaver weinig kwijt over wat zij van de adviezen vonden. "Het waren verstandige adviezen", zei Pechtold. Ook Rutte vond de gesprekken nuttig, maar het zou het proces verstoren als hij er nu meer over zou zeggen, zei hij.

Klaver zei dat hij "veel verstandige dingen" heeft gehoord en dat de partijen nu gaan wegen wat zij met de adviezen gaan doen.

Maandag komen het Sociaal en Cultureel Planbureau en het Planbureau voor de Leefomgeving hun inbreng geven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl