Rellen bij het Turkse consulaat in Rotterdam ANP

De politie heeft foto's vrijgegeven van verdachten die betrokken waren bij de demonstratie voor het Turkse consulaat in Rotterdam eerder deze maand. Op de site van de politie staan foto's van zes mensen, die verdacht worden van openlijke geweldpleging. 

Bijna drie weken geleden liep een demonstratie van Turkse Nederlanders uit de hand toen de Turkse minister Kaya van Familiezaken werd weggestuurd. Zij wilde een campagnebijeenkomst houden in Rotterdam over het Turkse referendum, waarmee president Erdogan meer macht kan krijgen.

Cavusoglu

Voor minister Kaya was ook de Turkse minister Cavusoglu al tegengehouden met een landingsverbod. Honderden mensen gingen de straat op om steun te betuigen aan de Turkse regering en te protesteren tegen het Nederlandse kabinet. Bij de rellen in Rotterdam werden achttien betogers opgepakt.

De foto's van de verdachten die nu zijn gepubliceerd, waren eerder al verspreid via interne kanalen van de politie. Omdat er nog niemand is aangehouden, maakt de politie de beelden nu openbaar in de hoop op tips.

STER reclame