Drake tijdens een concert in de Ziggo Dome eind januari
NOS NieuwsAangepast

Drake stelt fans wéér teleur: 'you suck dude'

Opnieuw moesten fans van Drake een bittere pil slikken. De Canadese rapper kwam gisteravond voor de derde keer niet opdagen in de Ziggo Dome. "We kunnen er niets aan doen", zei een vertegenwoordiger van promotor Mojo tegen het publiek. "Hij kan niet spelen."

Aangezien het concert al twee keer eerder was uitgesteld, zijn de reacties van de bezoekers niet mals. "Iedereen werd lijp toen ze dat zei", zegt een bezoeker in het NOS Radio 1 Journaal. "We stonden te schreeuwen, te schelden, er werd met dingen gegooid. We waren al pissig en nu is het nog erger. Hij heeft het goed verneukt."

Concert Drake in Ziggo Dome afgelast

"Twee vakantiedagen, uren in de file en een emotionele klap. You suck dude", zegt Lieke van der Bent op Drakes Instagram. Tom van Dijk: "Je bent gisteravond waarschijnlijk 17.000 fans kwijtgeraakt."

"Ondertussen heeft dit geintje mij al 500,- gekost!! Drie dagen vrij van het werk, kaartjes, drankjes, benzine. Wat een slechte bedoeling", zegt Jordi Steur op Facebook.

'Meneer was weer eens een beetje ziek'

Veel bezoekers willen die extra kosten terugzien. Maar dat gaat niet gebeuren, zegt een Mojo-woordvoerder. "Het is overmacht. Ze krijgen hun concertkaartje vergoed, maar verder niets."

Extra zuur was het voor de fans die soms duizenden kilometers hadden gereisd om hun idool te zien optreden. "Ik heb twee keer kaartjes gekocht en je hebt me twee keer genaaid", zegt Olivier Gewald uit Karlsruhe op Instagram. "Echt waar, je bent een van je grootste fans verloren vandaag."

"Dit was de derde keer dat we naar je kwamen kijken", zeggen twee Britse vrouwen tegen AT5. "Je bent een klootzak."

Op Facebook zijn verschillende protestgroepen opgericht, waaronder Boycot Drake. En in een parkeergarage bij de Ziggo Dome hielden teleurgestelde Drake-fans gisteravond al een luidruchtig protest.

Volgens Mojo was Drake wel al in de Ziggo Dome, maar mocht hij van de dokter het podium niet op. Hij was ziek geworden. Wat hem precies mankeerde, is Mojo niet verteld.

Op sociale media werd al snel een diagnose gesteld. "Volgende keer niet zo veel wiet roken voordat je een concert geeft en dan te ziek bent om op te treden, verdomme", zegt iemand. Een ander introduceert de hashtag #dutchweedistoostrongforcanadians.

Toch krijgt Drake niet alleen verwensingen naar zijn hoofd. Op zijn Instagram zijn ook veel mensen te vinden die hem beterschap wensen. Daar speelt ook eigen belang mee: Drake moet vanavond weer aantreden in Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl