EPA

De man die gisteren de aanslag pleegde in Londen is in het Verenigd Koninkrijk geboren. In het verleden was er al onderzoek naar hem gedaan door de geheime dienst MI5 vanwege gewelddadig extremisme, maar er werd toen niets gevonden. Hij was ook niet meer in beeld bij de Britse veiligheidsdiensten.

De Britse premier May zei dat in een toespraak tot het parlement. Ze noemde de aanslag van gisteren op Londen een aanval op de democratie. "We zijn niet bang. De aanslag van gisteren probeerde onze democratie het zwijgen op te leggen, maar vandaag vergaderen we gewoon."

Volgens de Britse premier is "normaal leven" de beste reactie op het terrorisme. "Miljoenen mensen gaan iedere dag gewoon door met hun leven. Onze waarden zullen overwinnen."

Het Britse parlement hield vanochtend een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslag in Londen. Daarbij kwamen vier mensen om het leven, onder wie de dader. 

May: aanslagpleger was geboren Brit

Ook de Londense politie hield een minuut stilte. Onder de slachtoffers is een agent, die werd neergestoken. 

Koningin

De Britse koningin Elizabeth spreekt in een brief aan de Londense politie haar medeleven uit met de slachtoffers van de aanslag. "Mijn gedachten, gebeden en mijn diepste medeleven zijn voor al diegenen die door het verschrikkelijke geweld van gisteren zijn getroffen", schrijft ze.

De koningin zou vandaag het nieuwe hoofdgebouw van de politie van Londen openen. Dat is uitgesteld. 

STER reclame