NOS NieuwsAangepast

Aanslag Londen te zien op bewakingsbeelden

Een bewakingscamera bij het Britse parlement heeft de aanslag in Londen gefilmd. De BBC wist de hand te leggen op de beelden.

De video werd opgenomen door een camera vanaf een hoog gebouw enkele honderden meters ten zuiden van Westminster Bridge. Tussen het gebruikelijke verkeer is ineens een auto te zien die aanmerkelijk sneller rijdt.

Aanslag Londen vastgelegd met bewakingscamera

De dader reed zijn Hyundai slingerend over het trottoir van de brug, waar hij tientallen voetgangers raakte. Twee van hen kwamen om het leven, meerdere slachtoffers liggen nog zwaargewond in het ziekenhuis. Ook een agent en de dader zelf kwamen om.

Op de beelden is ook te zien hoe een van de slachtoffers in het water belandt: een klein zwart vlekje valt zes meter naar beneden, gevolgd door een plons. Het is nog niet duidelijk of de vrouw sprong of door de auto werd gelanceerd. Ze werd met zware verwondingen uit het water gehaald.

Volgens Roemeense autoriteiten is het een Roemeense vrouw die samen met haar vriend op vakantie was. De vrouw zou zware verwondingen aan haar hoofd en haar longen hebben opgelopen. Haar vriend heeft zijn voet gebroken.

Nadat de dader zijn auto tegen het hek van het parlementsgebouw had gecrasht, stak hij een politieman dood bij de ingang van het gebouw. Daarna werd hij zelf doodgeschoten door beveiligers. De botsing is niet te zien op de beelden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl