May: 'Deze plek is niet toevallig'

Premier Theresa May noemt de aanslag van vanmiddag bij het parlementsgebouw in Londen "ziek en verderfelijk". In een toespraak voor haar ambtswoning in Downing Street toonde zij zich geëmotioneerd en geschokt, maar ook strijdbaar.

Dat de aanslag werd gepleegd bij het oudste parlementsgebouw ter wereld, noemde ze geen toeval. Maar laffe terroristen zullen onze democratie nooit met geweld kunnen breken, zei May na een vergadering met haar crisisteam.

Ze zei dat het dreigingsniveau voor Londen hoog blijft en dat de verscherpte veiligheidsmaatregelen nog even van kracht blijven. "Intussen gaan onze gedachten en ons medeleven uit naar alle slachtoffers en onze warme dank naar alle hulpdiensten."

Leven hervatten

Maar morgen zal in Londen alles weer als vanouds zijn, zei May strijdbaar. Het parlement gaat morgenochtend weer gewoon aan de slag. De Londenaren zullen hun dagelijkse leven hervatten en zullen nooit zwichten voor terreur en zich ook niet uiteen laten drijven, zei de premier.

Bijzonderheden over de aanslag en de aanslagpleger gaf May niet. Ze zei dat de Londense politie vanavond nog met meer details komt.

STER reclame