1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Reuters
NOS NieuwsAangepast

Britse politie pakt acht mensen op voor aanslag

De Britse politie heeft acht mensen opgepakt vanwege de aanslag in Londen van gisteren. Op zes adressen heeft de politie invallen gedaan, onder meer in Londen en Birmingham.

De chef van de anti-terrorisme-eenheid zegt dat de aanvaller waarschijnlijk alleen handelde. Hij zei niets over de identiteit van de aanvaller. De man zou zijn geïnspireerd door "het internationale terrorisme". Volgens de terreur-eenheid zijn er geen specifieke nieuwe dreigingen bekend.

De Britse minister van Defensie zei kort daarna dat de politie nog wel onderzoekt of er wellicht andere mensen betrokken zijn bij de aanval. Hij gaat ervan uit dat er een relatie is met islamitisch terrorisme.

'Geen tekenen van directe dreiging'

Bij de aanval van gisteren kwamen vier mensen om het leven, inclusief de dader. Eerder werd nog gesproken van vijf doden. Onder de doden zijn een agent, een Spaanse vrouw van 43 en een man van in de 50. 29 mensen liggen nog in het ziekenhuis. Zeven van hen zijn er slecht aan toe. Onder de gewonden zijn mensen uit China, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Polen, Roemenië, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Zuid-Korea.

Birmingham

Bij invallen in Birmingham waren tientallen agenten aanwezig en werden straten afgezet. Ooggetuigen zagen volgens Britse media dat daar drie mensen zijn opgepakt. De straten zijn inmiddels weer open.

Gisteren waren er berichten dat de auto die bij de aanval is gebruikt, in Birmingham was gehuurd. De autoriteiten hebben dat nog niet bevestigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl