Het gaat om leerlingen van het Mollerlyceum in Bergen op Zoom Mollerlyceum

Leerlingen van een middelbare school in Bergen op Zoom waren getuige van de aanslag bij het parlement in Londen. De leerlingen zijn niet gewond geraakt, zei rector Marcel van Loo in het tv-programma Nieuwsuur. De school heeft in overleg besloten dat het reisje wordt afgebroken: morgen keert iedereen terug naar huis. 

Er waren twee groepen leerlingen van het Mollerlyceum in Londen. Een van de twee groepen was op het moment van de aanslag bij het parlement, de andere elders in de stad. 

"Ze waren erg dichtbij", zei Van Loo. "Een begeleider en een jongen zagen de aanvaller steken." Gevraagd of er leerlingen in gevaar zijn geweest, zei hij dat dat niet uitgesloten kan worden. 

In overleg met de leerlingen is nu besloten dat ze naar huis gaan en het reisje afbreken. De ene groep keert morgenochtend al terug naar Nederland, de andere morgenavond. 

Bij de dubbele aanslag, op de Westminster Bridge en The Palace of Westminster, vielen vier doden, onder wie de dader. Een van de doden is een agent die werd neergestoken voor het parlement.

Berlijn

Vorig jaar was een groep leerlingen van dezelfde school in Berlijn toen daar een aanslag op een kerstmarkt werd gepleegd. Volgens directeur Frank Looijen van het Mollerlyceum zegt dat er daarna wel gesproken is over schoolreisjes naar buitenlandse steden.

"Deze reis naar Londen was al geboekt, daarom hebben we toch besloten om hem door te laten gaan", zegt hij. "Maar ik kan me zo voorstellen dat we het op een later moment zeker weer gaan hebben over deze schoolreizen. Op dit moment is de grootste zorg om de leerlingen veilig thuis te krijgen."

STER reclame