NOS NieuwsAangepast

Triodos verlaagt spaarrente naar 0 procent

Klanten van Triodos Bank krijgen geen rente meer over hun spaargeld. Het is de eerste bank in Nederland die de rente op een gewone internetspaarrekening verlaagt naar 0 procent.

De bank, die zich vooral op het gebied van duurzaamheid wil onderscheiden, hanteerde al de laagste spaarrente van alle Nederlandse banken. In oktober vorig jaar verlaagde Triodos de spaarrente al naar 0,1 procent.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Ook bij andere banken gaan de rentes al een tijd omlaag. Dat komt vooral door het beleid van de Europese Centrale Bank. Die heeft de rentetarieven de afgelopen jaren flink doen kelderen om de economische groei in Europa te bevorderen.

Een negatieve spaarrente voor consumenten zou een volgende stap kunnen zijn. In andere Europese landen zijn er al banken waar mensen moeten betalen om geld op hun spaarrekening te zetten.

Kosten

Terwijl klanten weinig tot geen rente meer ontvangen, kost het bankieren zelf ze meer geld. De meeste banken hebben hun kosten voor betaalrekeningen verhoogd, zo heeft de Consumentenbond uitgezocht. Zo verhoogde ING de prijs voor zijn basispakket met 18 procent.

Ook Triodos verhoogde zijn prijzen (met 4 procent), maar verlaagde als enige het tarief voor rood staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl