Verkenner Edith Schippers (VVD)
NOS NieuwsAangepast

Donderdag gezamenlijk overleg van VVD, CDA, D66 en GL

Aanstaande donderdag gaat VVD-verkenner Schippers om de tafel met VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Er staat dan een gezamenlijk overleg gepland van de partijleiders Rutte, Buma, Pechtold en Klaver.

Het wordt voor het eerst sinds de verkiezingen dat de vier samenkomen. Vandaag sprak Schippers al wel, net als gisteren, met hen afzonderlijk. Het feit dat ze hen nu gezamenlijk heeft uitgenodigd, duidt erop dat ze gaat kijken of met deze vier partijen een coalitie kan worden gevormd.

Morgenochtend ontvangt Schippers eerst nog PVV-leider Wilders, die bij de verkiezingen de een-na-grootste werd. VVD-leider Rutte heeft gezegd dat hij niet met de PVV in zee wil.

Meer tijd

Schippers wil meer tijd om haar verkenningsopdracht uit te voeren, heeft zij aan Tweede Kamervoorzitter Arib laten weten. Ze denkt aan een extra week genoeg te hebben en wil haar verslag volgende week dinsdag aanbieden. De Tweede Kamer kan er dan een dag later over debatteren.

Na de gesprekken van vandaag toonde vooral GroenLinks-leider Klaver zich sceptisch. Hij herhaalde dat de verschillen tussen VVD en zijn partij heel groot zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl