Edith Schippers
NOS NieuwsAangepast

Verkenning Schippers misschien verlengd

Formatieverkenner Schippers zal mogelijk voorstellen haar onderzoek te verlengen. Schippers heeft van de Kamer de opdracht gekregen uiterlijk morgen verslag uit te brengen van haar bevindingen. Maar Haagse bronnen houden er rekening mee dat ze meer tijd nodig heeft.

Schippers ontving vandaag achtereenvolgens de leiders van VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Ze wilde kijken of een coalitie van die vier partijen mogelijk is. Met name GroenLinks-leider Klaver toonde zich heel kritisch. Volgens hem zijn de verschillen tussen VVD en GroenLinks heel groot. Hij zei nog eens dat een coalitie met de VVD niet zijn voorkeur heeft.

Nieuwe ronde?

D66-leider Pechtold herhaalde dat een combinatie van VVD, CDA, D66 en GroenLinks juist zijn eerste keuze is. VVD-voorman Rutte pleitte voor een coalitie van VVD, CDA, D66 en een vierde partij en CDA-leider Buma wilde het vandaag vooral over de inhoud hebben, niet zozeer over de samenstelling van het kabinet.

Haagse bronnen noemen als een van de opties dat Schippers morgen nog eens met de vier leiders gaat praten. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de mogelijkheid dat de verkenner voor het eerst met de vier tegelijk om de tafel gaat. Waarschijnlijk wordt later vandaag duidelijk hoe het nu verdergaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl