Mourinho steekt loftrompet over De Roon

Marten de Roon heeft er een fan bij. En niet de minste: het is namelijk José Mourinho. De coach van Manchester United was na afloop van de wedstrijd tegen Middlesbrough lyrisch over De Roon.

"Het middenveld van Middlesbrough is heel solide. Die jongen, De Roon, is fenomenaal. Zijn werklust is ongekend. Ik moet toegeven dat we het daar heel moeilijk mee hadden", zei Mourinho zondag na de competitiewedstrijd die door United met 3-1 gewonnen werd.

Een mooi compliment dus voor De Roon. De middenvelder is echter niet opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal. De Roon maakte november vorig jaar tegen Luxemburg zijn Oranje-debuut en zat ook bij de voorselectie voor de komende interlands. Bondscoach Danny Blind besloot hem niet op te roepen.

Mourinho: liever Europa League dan vierde

José Mourinho wil zich dit jaar met Manchester United plaatsen voor de Champions League. Hij heeft daarvoor twee mogelijkheden. Als United, dat op dit moment vijfde staat, in de topvier eindigt in de Premier League plaatst het zich voor het miljoenenbal. Het winnen van de Europa League is de andere optie.

Mourinho: "Het levert ons in beide gevallen Champions League-voetbal op, maar als ik moet kiezen, dan kies ik voor de Europa League. Dan winnen we namelijk een trofee en dat geeft ons extra aanzien. En dan mogen we meedoen aan de Europese Super Cup. Maar misschien winnen we de Europa League niet. Daarom moeten we vol voor de vierde plaats blijven gaan."

STER reclame