François Fillon
NOS NieuwsAangepast

Franse presidentskandidaat Fillon liet zich fêteren door rijke vriend

De Franse presidentskandidaat François Fillon lijkt verder in het nauw te komen. Hij was al aangeklaagd voor fraude, omdat hij zijn vrouw en kinderen tegen forse vergoedingen inhuurde als parlementair assistent, terwijl ze helemaal geen werk voor hem lijken te hebben gedaan.

Nu wordt het onderzoek uitgebreid omdat Fillon zich door een rijke vriend zou hebben laten fêteren. De man gaf hem contant geld en cheques om dure pakken te kopen. De krant Le Journal du Dimanche, die met deze onthulling kwam, wist te melden dat daar een bedrag van een kleine 50.000 euro mee is gemoeid.

Heksenjacht

Fillon zou de kostuums hebben gekocht bij de chique boetiek Arnys, die tegenwoordig Berluti heet. Veel Franse politici en beroemdheden laten zich van oudsher door dat bedrijf in de kleren steken. De politie heeft maandag een inval gedaan in de winkel aan de Parijse Rue de Sèvres, op zoek naar bonnen en cheques van de door, of namens Fillon aangeschafte pakken (in Frankrijk is de cheque nog een gangbaar betaalmiddel).

Le Journal du Dimanche citeert een anonieme persoon, die zegt namens Fillon cheques te hebben ondertekend. De conservatieve presidentskandidaat ontkent niet dat hij zich in het nieuw heeft gestoken, maar vindt net als bij de affaire van de nepbanen voor zijn familie dat hij niets fout heeft gedaan. "Een vriend heeft me een paar pakken aangeboden, nou en?" zei hij in de zakenkrant Les Echos. Hij herhaalde zijn opvatting dat er "een heksenjacht" op hem gaande is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl