Camiel Eurlings
NOS Nieuws

Camiel Eurlings schikt met OM en wordt niet vervolgd

Oud-minister Camiel Eurlings heeft een aanbod van het Openbaar Ministerie geaccepteerd om een streep te zetten onder een slepende mishandelingszaak. Eurlings werd ervan verdacht dat hij in 2015 in Valkenburg zijn ex-partner heeft geslagen. Hij heeft justitie nu een onbekend bedrag betaald, waardoor hij niet voor de rechter hoeft te verschijnen.

Door de schikking is er geen veroordeling en geen erkenning van schuld door de verdachte. Het gaat niet om een strafbeschikking, waarbij het OM de schikking als straf oplegt, maar om een vrijwillige transactie. In een persverklaring zegt zijn woordvoerder dat hij heeft geschikt "om deze voor alle partijen vervelende en lang slepende zaak nu te kunnen afsluiten".

Huiselijk geweld

Volgens het OM is geen sprake van zware mishandeling, mede omdat het slachtoffer geen blijvend letsel heeft. Het OM acht 'eenvoudige mishandeling' bewezen. Het OM beschouwt de zaak als huiselijk geweld. De vrouw deed een half jaar na de mishandeling aangifte.

Eurlings had op zijn beurt ook aangifte gedaan tegen zijn ex-vriendin wegens poging tot afpersing en smaad. Maar na onderzoek heeft het OM daar niet genoeg bewijs voor gevonden.

Eurlings was tussen 2007 en 2010 minister van Verkeer en Waterstaat. Daarna was hij topman bij KLM. Op dit moment is hij betrokken bij sportkoepel NOC-NSF en lid van het Internationaal Olympisch Comité.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl