De Turkse minister Cavusoglu
NOS NieuwsAangepast

Podcast: het beste uit het Oog

Tussen Nederland en Turkije was deze week veel onenigheid over het bezoek van twee Turkse ministers. Zij wilden naar Nederland komen om campagne te voeren voor een Turks referendum over de uitbreiding van de macht van president Erdogan. De Turken gaan in april naar de stembus. Chris Kijne besprak de hoogoplopende discussie tussen de landen met journalist en oud-Turkije-correspondent Fidan Ekiz.

Hoofdredacteur Bart Eeckhout van de Belgische krant De Morgen en oud-hoogleraar journalistiek Jeroen Smit vertelden over de Belgische interesse in Nederlandse kranten. Het Belgische Mediahuis en Talpa van John de Mol willen allebei de Telegraaf Media Groep overnemen.

Historica Ludmilla van Zanten ontdekte dat er niet 31, maar 32 mensen om het leven kwamen bij een schietpartij op de Dam in Amsterdam in 1945. Rob Trip prak met haar over wat er plaatsvond op die dag, twee dagen na de Duitse capitulatie.

In zijn maandelijkse poeziërubriek kon John Jansen van Galen niet om de verkiezingen heen. Samen met Mieke van der Weij bekeek hij wat politiek en poëzie met elkaar te maken hebben.

Meer luisteren?

Abonneer je nu ook op De stemming van Vullings en Van Weezel. Het Haagse Oog-duo Joost Vullings en Max van Weezel geeft in deze nieuwe podcast een kijkje achter de schermen van de aankomende Tweede Kamerverkiezingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl