Podcast: het beste uit het Oog

AFP

Tussen Nederland en Turkije was deze week veel onenigheid over het bezoek van twee Turkse ministers. Zij wilden naar Nederland komen om campagne te voeren voor een Turks referendum over de uitbreiding van de macht van president Erdogan. De Turken gaan in april naar de stembus. Chris Kijne besprak de hoogoplopende discussie tussen de landen met journalist en oud-Turkije-correspondent Fidan Ekiz.

Hoofdredacteur Bart Eeckhout van de Belgische krant De Morgen en oud-hoogleraar journalistiek Jeroen Smit vertelden over de Belgische interesse in Nederlandse kranten. Het Belgische Mediahuis en Talpa van John de Mol willen allebei de Telegraaf Media Groep overnemen.

Historica Ludmilla van Zanten ontdekte dat er niet 31, maar 32 mensen om het leven kwamen bij een schietpartij op de Dam in Amsterdam in 1945. Rob Trip prak met haar over wat er plaatsvond op die dag, twee dagen na de Duitse capitulatie.

In zijn maandelijkse poeziërubriek kon John Jansen van Galen niet om de verkiezingen heen. Samen met Mieke van der Weij bekeek hij wat politiek en poëzie met elkaar te maken hebben.

Het beste uit het Oog

Met deze week: spanning tussen Nederland en Turkije, de overnamestrijd rond TMG en politieke poëzie.

Meer luisteren?

Abonneer je nu ook op De stemming van Vullings en Van Weezel. Het Haagse Oog-duo Joost Vullings en Max van Weezel geeft in deze nieuwe podcast een kijkje achter de schermen van de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. 

Hoe vind je de podcast Het Beste uit Het Oog?

Elke week zijn de beste gesprekken uit de uitzendingen van de afgelopen week terug te luisteren in de podcast.

iPad of iPhone

Heb je een iPhone of een iPad? Dan heb je standaard een podcast-app op je apparaat. Zoek in deze app naar “Het Beste uit Het Oog”. Abonneer je op de podcast en elke aflevering wordt automatisch toegevoegd.

Of ga naar je iTunes, zoek bij podcast naar Het Beste uit Het Oog. Als je je abonneert, krijg je automatisch elke week een melding bij een nieuwe aflevering.

Android

Heb je een Android-telefoon? Dan heb je geen standaard podcast-app. Via Google Play kun je veel van dit soort apps vinden. Zoek op 'podcast' in het zoekscherm in Google Play. Zoek in de podcast-app op naam op “Het Beste uit Het Oog” voor de hoogtepunten van de week.

Als dit niet lukt, is de podcast te bereiken via de RSS-feed.

Soundcloud

De nieuwste aflevering van Het Beste uit Het Oog is ook elke zaterdag te vinden op Soundcloud