Dafne Schippers Getty

Schippers drukt op resetknop 'om beste ter wereld te worden'

time icon Aangepast

Eerder vandaag werd wereldkundig dat Dafne Schippers de Amerikaanse trainer Rana Reider een dominantere rol heeft gegeven in haar begeleidingsteam. Met als doel de beste sprintster ter wereld te worden. Reider moet de winnares van olympisch zilver op de 200 meter vooral helpen op het gebied van de start.

Na een open gesprek kwamen Schippers en haar voormalig coach Bart Bennema, die wel betrokken blijft, tot de conclusie dat er wat dingen moesten veranderen. 

"Ik heb haar gevraagd of we verder zouden gaan en haar antwoord was 'ja'. Prettig, maar dan moet er wel een aantal dingen veranderen. Want als sprintcoach loopt Rana wel voor op mij", bekent Bennema.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schippers geeft Reider een dominantere rol

"Mijn aanpak stamt toch nog een beetje uit de tijd dat zij nog meerkampster was. Je moest gewoon op reset drukken en vanaf nul opbouwen. Dat is wat er is gebeurd. Rana en ik waren er binnen tien minuten uit."

Bennema neemt niet helemaal afscheid van zijn pupil; zo blijft hij onder meer de programma's voor de krachttrainingen schrijven. "Het is beter voor mij om het even los te laten; voor mij voelt het als een win-winsituatie. Het is afwachten hoe ze het in wedstrijden gaat doen. Maar de trainingen zijn veelbelovend."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Reider: het team wil Dafne sterker maken

Schippers benadrukt continu dat er geen sprake is van een breuk of een meningsverschil. "Je bent ook een goede coach als je het beste voor je pupil wilt", aldus Schippers, die gewoon op Papendal blijft trainen. "Na acht jaar met Bart had ik behoefte aan wat nieuwe prikkels. Rana is er geleidelijk bijgekomen en eigenlijk is het nu min of meer fulltime."

Reider werkt samen met Schippers aan de details. "Ze boekt vooruitgang, al is het elke stap 0,001 procent", aldus Reider. "Ook op het gebied van krachttraining en de manier waarop ze het startblok afstelt; het zijn details om uiteindelijk de beste sprintster van de wereld te worden."

STER Reclame