Paul Jansen
NOS NieuwsAangepast

'Het moet geen loopgravenoorlog worden om TMG'

"Je kunt het ook als een compliment beschouwen", lacht Paul Jansen. Hoewel hij als hoofdredacteur van De Telegraaf niet bij de onderhandelingen betrokken is, volgt hij de overnamestrijd rond de Telegraaf Media Groep op de voet. "Je kunt je voorstellen dat dit onderwerp ook op de redactie besproken wordt."

De onzekerheid leidt tot onrust op de vloer, zegt Jansen. "Dit kruipt onder de huid. Mensen maken zich zorgen over de toekomst. Daarom is het van belang dat er rust en stabiliteit komt."

'Het is in het belang van De Telegraaf dat er rust en stabiliteit komt'

Daar lijkt voorlopig nog geen sprake van te zijn. Hoewel de raad van bestuur op een lijn zit met het Vlaamse Mediahuis, verhoogde Talpa vanmorgen zijn bod opnieuw.

"Het is cruciaal dat dit niet eindigt in een loopgravenoorlog. Daar worden we niet beter van", waarschuwt Jansen. "Het is nooit goed als twee partijen met de koppen tegen elkaar aan staan."

De hoofdredactie van de krant spreekt geen voorkeur uit voor een van de twee partijen. "We hebben met allebei gesproken. Wij als hoofdredactie willen dat er geïnvesteerd wordt. De toezeggingen zijn wat ons betreft van beide partijen afdoende. Het is afwachten wat er de komende periode gebeurt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl