Titels van de Telegraaf Media Groep
NOS NieuwsAangepast

Mediahuis lijkt biedingsstrijd om Telegraaf Media Groep te winnen

Het Belgische Mediahuis lijkt de Telegraaf Media Groep over te nemen. De raad van commissarissen steunt het bod van 278 miljoen euro. Het Belgische concern doet het bod van zes euro per aandeel samen met de familie Van Puijenbroek, grootaandeelhouder in TMG.

Eerder op de dag werden de twee leden van de raad van bestuur van TMG door de commissarissen op non-actief gezet. De raad van bestuur wil nog verder praten met Talpa van John de Mol dat ook in de race is voor de overname, maar de commissarissen lopen niet warm voor de plannen van De Mol.

Identiteit

Het conflict daarover is blijkbaar zo hoog opgelopen dat topman Van der Snoek en de financiële man Epskamp zijn geschorst. Volgens commissaris Jan Nooitgedagt was het bod van De Mol niet haalbaar, omdat Van Puijenbroek en Mediahuis hun meerderheidsbelang in TMG niet wilden verkopen.

De redactieraad hoopt dat er nu een einde komt aan de impasse waarin TMG is beland door de overnamestrijd. "In afwachting van verdere ontwikkelingen rondom de eventuele nieuwe eigenaar van TMG zal de voltallige redactie zich onvoorwaardelijk inzetten om De Telegraaf in al haar uitingsvormen weer het sterke nieuwsmerk te maken waarop wij al jaren trots zijn."

Volgens voorzitter Dick Springer van de raad zijn te veel mensen de laatste tijd bezig geweest met andere dingen dan de krant vullen. "Het duurde allemaal veel te lang."

Mediahuis zegt in een persbericht dat TMG zijn eigen identiteit moet behouden. Het hoofdkantoor van het bedrijf blijft wat Mediahuis betreft in Amsterdam. Mediahuis en Van Puijenbroek hebben samen ruim 59 procent van de aandelen in handen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl