NOS VoetbalAangepast

Bal over de lijn; Van Bronckhorst zeurt er niet over

Giovanni van Bronckhorst kan er niet mee zitten dat de arbitrage zondagmiddag een Feyenoord-treffer is ontgaan in het verloren duel met Sparta (1-0). De bal was in de tweede helft de lijn gepasseerd, maar op Het Kasteel is geen doellijntechnologie aanwezig.

"Je weet dat het zo is. We moeten daar niet over zeuren. Vorige week hadden we het mee, nu niet", zegt Van Bronckhorst koeltjes. Hij zoekt het verlies van Feyenoord bij zichzelf. "We zaten vooral voor rust totaal niet in de wedstrijd. We hadden duidelijk een mindere dag."

Feyenoord leed tot nu toe uitgerekend tegen degradatiekandidaten Go Ahead Eagles en Sparta zijn twee competitienederlagen. "Als je ziet hoe wij vandaag speelden, dan snap ik dat wel. We haalden vandaag ons normale niveau niet", zegt Van Bronckhorst.

Wanhopen doet hij overigens niet. "Het belangrijkste is dat we aan het einde van de rit nog bovenaan staan."

Het moment waarop de bal de lijn is gepasseerd bij Sparta-Feyenoord, maar de treffer geen doorgang vindt

Volgens scheidsrechter Danny Makkelie "had het er alle schijn van" dat de bal de lijn was gepasseerd. "Vanuit mijn positie moet ik afgaan op mijn assistent en die gaf aan dat de bal niet in zijn geheel over de doellijn was gegaan en dan volg ik zijn advies", reageerde hij na afloop.

"Vorige week (bij Feyenoord-PSV, red.) dachten we allemaal dat het geen doelpunt was, nu wel. Het gaat om millimeters. Hadden we maar doellijntechnologie, dan wisten het zeker..."

Makkelie: het leek erop dat de bal over de lijn was

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl