Nicolai Jørgensen baalt na de 1-0 van Mathias Pogba
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord incasseert bij Sparta tweede competitienederlaag

Koploper Feyenoord heeft uitgerekend in Rotterdam puntenverlies geleden. In de stadsderby tegen het thuisspelende Sparta leed het een smadelijke 1-0 nederlaag. En er was wederom veel te doen over een bal die wel of niet over de lijn was.

Al na 48 seconden vierde Sparta een treffer, dankzij Mathias Pogba, die na een voorzet op maat van Jerson Cabral vanaf de linkerflank hard binnenkopte. Veel zette Feyenoord daar voor rust niet tegenover, al was dat ook de verdienste van het defensief goed georganiseerde Sparta.

Wel moest Sparta-keeper Roy Kortsmit twee keer kordaat ingrijpen, bij een poeier van Tonny Vilhena en een kopbal van Nicolai Jørgensen.

Het moment waarop Mathias Pogba tussen Terence Kongolo en Jan-Arie van der Heijden de 1-0 voor Sparta maakt.

Feyenoord faalt ook na rust

Zo vechtlustig als Feyenoord zich toonde in de gewonnen wedstrijd tegen PSV, zo tam oogde het ook na rust tegen Sparta. Dat bleef met tien man verdedigen, azend op een counter.

Kansen kwamen er niettemin voor Feyenoord. Zo kon Kortsmit een schot van Jens Toornstra net over de lat tikken en miste Bilal Başaçıkoğlu van dichtbij.

Kortsmit tastte mis bij een voorzet van rechts, daarbij gehinderd door Başaçıkoğlu en de bal passeerde de lijn. Dat ontging arbiter Makkelie echter, die ook niet floot voor de overtreding en gewoon door liet spelen. Met doellijntechnologie had er 1-1 op het scorebord gestaan.

  • NOS
    Het moment waarop de bal de lijn is gepasseerd bij Sparta-Feyenoord, maar de treffer geen doorgang vindt

Giovanni van Bronckhorst kon er na afloop niet mee zitten dat de arbitrage de treffer was ontgaan. Op Het Kasteel is immers geen doellijntechnologie.

"Je weet dat het zo is. We moeten daar niet over zeuren, vorige week hadden we het mee, nu niet", zegt Van Bronckhorst koeltjes en zoekt het verlies van Feyenoord bij zichzelf. "We zaten vooral voor rust totaal niet in de wedstrijd, we hadden duidelijk een mindere dag."

Wanhopen doet hij overigens niet. "Het belangrijkste is dat we aan het einde van de rit nog bovenaan staan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl