PvdA-lijsttrekker Asscher bij Buitenhof
NOS NieuwsAangepast

Asscher: Rutte ongeloofwaardig over PVV

PvdA-leider Asscher vindt VVD-voorman Rutte ongeloofwaardig. In Buitenhof verwees hij naar de waarschuwing die Rutte deze week uitte over Wilders. Rutte zei dat hij er niet gerust op is dat de VVD de grootste partij wordt en hij schaarde de PVV onder de "verkeerde populisten".

Asscher, vicepremier onder premier Rutte, vindt die uitspraken heel opvallend. Volgens hem heeft Wilders de afgelopen jaren de meest vreselijke dingen gezegd en heeft Rutte daar om tactische redenen over gezwegen. "Nu vlak voor de verkiezingen waarschuwt hij voor de tegenstellingen die Wilders met zich meebrengt. Hij doet dat omdat hij op zoek is naar een tweestrijd." De PvdA-lijsttrekker vindt Rutte ook opportunistisch. Hij benadrukte dat Rutte en Wilders in de vorige coalitie hebben samengewerkt.

'Rutte ongeloofwaardig over de PVV'

Asscher zei verder dat Rutte met zijn verkiezingsprogramma ook tegenstellingen vergroot, namelijk die tussen arm en rijk. De PvdA-leider vindt dat Rutte er in zes jaar niet in is geslaagd de premier van alle Nederlanders te worden. "Leiderschap gaat erover dat je niet alleen in verkiezingstijd opkomt voor mensen die gekwetst worden." Volgens Asscher snakken mensen in Nederland naar een ander soort leiderschap dan Rutte biedt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl