Dave Brailsford, de grote baas van de Sky-wielerploeg
NOS WielrennenAangepast

Sky-baas Brailsford: medicijnen waren ook voor mij

Dave Brailsford, de manager van wielerploeg Sky, heeft een verklaring voor de grote hoeveelheden triamcinolone die de wielerploeg in het verleden bestelde. Brailsford zegt tegen de Engelse krant The Telegraph dat een deel van de medicijnen voor hem bedoeld was.

Afgelopen week verklaarde de directeur van de Britse antidopingbond, Nicole Sapstead, dat Team Sky veel meer van de ontstekingsremmer heeft besteld dan nodig is voor één renner. Bradley Wiggins mocht het middel, dat op de antidopinglijst staat, gebruiken voor de start van drie grote rondes. Eén van die rondes was de Tour van 2012, die hij won.

Brailsford had knieproblemen

Brailsford verklaart nu dat hij de ontstekingsremmer kreeg van teamarts Richard Freeman, omdat hij last had van zijn knie. In 2008 is Brailsford geopereerd aan zijn knieën.

"Ik heb na mijn operatie nog last gehad van ontstekingen. Eén keer is daarvoor een injectie gebruikt door onze arts Freeman op de wielerbaan in Manchester. Het is ongewoon om dit soort medische informatie te delen, maar gezien de vragen die opkomen is dat nu noodzakelijk", aldus Brailsford.

Mysterieus pakketje overschaduwt teampresentatie Sky

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl