Een reddingshelikopter in de buurt van het ongeluk
NOS NieuwsAangepast

Doden en gewonden bij lawines in Italiaanse Alpen

In het skigebied Courmayeur in de Italiaanse Alpen zijn zeker vier mensen om het leven gekomen bij twee lawines. Ook is een onbekend aantal wintersporters gewond geraakt, van wie enkele er slecht aan toe zijn. Verder worden nog twee tot vier skiërs vermist. Volgens Italiaanse media zijn de slachtoffers vrijwel allemaal Belgen, Duitsers en Italianen.

De lawines troffen een groep wintersporters in Val Veny in Courmayeur, in de buurt van de grens met Frankrijk. Een aantal van hen was op dat moment off-piste aan het skiën.

Reddingswerkers zijn in de sneeuw op zoek naar overlevenden. Traumahelikopters, berggidsen en speurhonden zijn ter plaatse om te helpen bij de reddingsactie. Er wordt gewaarschuwd voor meer lawines in de regio, omdat er sneeuwophopingen zijn ontstaan door de sterke wind.

Natuurgeweld

Vorig maand kwamen in de Italiaanse Abruzzen 29 mensen om het leven toen een hotel werd getroffen door een metersdikke lawine. De week voor de ramp waren in het berggebied verscheidene zware sneeuwstormen en aardbevingen geweest.

Elf gasten van hotel Rigopiano overleefden het natuurgeweld. Het gebouw werd vrijwel compleet verwoest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl