NOS NieuwsAangepast

VVD'er ontkent 'klimaatscepsis' in zijn partij

Liberaal Groen, een netwerk binnen de VVD dat ijvert voor een duurzame economische groei, vindt een bericht in Trouw vanochtend over het verkiezingsprogramma van de VVD niet objectief. De krant schrijft dat een klimaatscepticus binnen de VVD ervoor heeft gezorgd dat een passage over de negatieve gevolgen van klimaatverandering uit het programma is verdwenen. De zin dat klimaatverandering leidt tot een stijgende zeespiegel en hevige regenbuien werd geschrapt.

Voorzitter Dröge van Liberaal Groen neemt in een reactie afstand van de strekking van het artikel. Hij benadrukt dat de VVD duidelijk is over de urgentie van de gevolgen van klimaatverandering en de noodzaak van de klimaatafspraken van Parijs. Volgens hem is de man die achter de aanpassing zit binnen de VVD "een eenzame klimaatscepticus".

Aanscherpingen

Tijdens het congres van de VVD, vorig jaar november, zijn honderden wijzigingen op het concept-verkiezingsprogramma aangenomen. Een vergelijking leert dat ook aanscherpingen van het klimaatbeleid zijn aangebracht. Zo is de passage dat kernenergie als CO2-neutrale techniek mogelijk moet blijven geschrapt.

Verder stond in de voorgestelde tekst dat de VVD tegen maatregelen is om "ons minder vlees te laten eten, minder vliegvakanties te laten boeken of de auto vaker te laten staan". Die passage is helemaal vervallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl