NOS Nieuws

Twitter bindt de strijd aan met anonieme 'eitjes'

Twitter maakt het makkelijker om ongewenste of aanstootgevende tweets te rapporteren en het wordt moeilijker om anoniem iemand te pesten via het sociale netwerk.

Twitteraars kunnen accounts zonder profielfoto, met alleen een eitje, voortaan makkelijker negeren. Er komen filters in de app om dergelijke accounts niet meer te hoeven zien en alleen nog tweets te zien van gebruikers met een geverifieerd e-mailadres of telefoonnummer.

Ook kunnen bepaalde trefwoorden, zinnen of gesprekken kunnen tijdelijk of permanent worden geblokkeerd, waardoor mensen kunnen voorkomen dat ze schokkende berichten te zien krijgen.

Aanpakken

Misbruik wordt aangepakt, ook als dit niet aan Twitter is gerapporteerd. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer iemand vaak berichten stuurt aan niet-volgers of de regels overtreedt.

Deze gebruikers krijgen dan tijdelijk minder bevoegdheden. Hun berichten kunnen dan bijvoorbeeld alleen door hun eigen volgers worden gezien. Als dat niet helpt, wordt verdere actie ondernomen.

Transparantie

Daarnaast gaat het bedrijf vaker berichten sturen over de acties die het onderneemt. Gebruikers krijgen vaker bericht als er melding is gemaakt van een tweet, bijvoorbeeld in het geval van beledigingen aan de gebruiker.

De nieuwe functies zijn binnen enkele weken beschikbaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl