In december verscheen een foto van Kantner op Twitter
NOS NieuwsAangepast

Abu Sayyaf onthoofdt Duitse gijzelaar

De Filipijnse terreurorganisatie Abu Sayyaf heeft een ontvoerde Duitser onthoofd. Volgens het Duitse persbureau DPA heeft de organisatie een video naar buiten gebracht waarin de onthoofding is te zien. Het slachtoffer is de 70-jarige Jürgen Kantner, die in november werd ontvoerd. Volgens de Filipijnse minister van Buitenlandse Zaken is hij vermoord omdat hij ziek was.

In december dreigde Abu Sayyaf al om de Duitser te vermoorden. Er verschenen toen foto's op Twitter waarop Kantner een Duitse vlag omhooghoudt met daarop de tekst 'mijn laatste uur'. Ook verscheen toen een foto waarop hij in een zelf gegraven graf staat.

Kantner werd in november ontvoerd door Abu Sayyaf. De terroristen schoten eerst een Duitse vrouw die bij hem was dood en namen hem daarna mee, mogelijk om losgeld te eisen. De terreurorganisatie zou vorig jaar miljoenen dollars hebben verdiend met ontvoeringen.

Nederlander

Abu Sayyaf houdt sinds 2012 ook de Nederlander Ewold Horn vast. Het Filipijnse leger probeerde hem in 2015 te bevrijden, maar die actie mislukte. Over het lot van de Groninger is nu niets bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl