De ontvoerde Jürgen Kantner houdt een Duitse vlag omhoog met de tekst 'mijn laatste uur'.
NOS Nieuws

Abu Sayyaf dreigt Duitse gijzelaar te doden

De Filipijnse terreurorganisatie Abu Sayyaf dreigt een ontvoerde Duitser te doden. Op Twitter zijn foto's verschenen van Jürgen Kantner die een Duitse vlag omhoog houdt met daarop de tekst 'mijn laatste uur'. Op een andere foto is te zien hoe Kantner in een zelfgegraven graf staat. Het is niet duidelijk wanneer de foto's zijn genomen.

Kantner werd in november in het zuiden van de Filipijnen ontvoerd door leden van Abu Sayyaf. Hij was op reis met zijn partner. Haar lichaam werd door de politie gevonden op hun boot. In een radioboodschap liet Abu Sayyaf weten dat zij de 70-jarige Duitser hebben meegenomen.

De terreurorganisatie ontvoert regelmatig mensen in het zuiden van de Filipijnen. Abu Sayyaf zou daar in de eerste helft van 2016 al meer dan 7 miljoen dollar mee hebben verdiend. Het leger voert een harde strijd tegen de organisatie. Daar zijn dit jaar tientallen terroristen bij gedood.

Vorig jaar probeerde het Filipijnse leger nog de Nederlander Ewold Horn te bevrijden. Hij zat met tien andere gijzelaars vast in een kamp van de moslimterroristen. Horn werd ontvoerd toen hij met een Zwitser op vogelsafari was. De Zwitser wist eerder te ontsnappen, maar Horn was op dat moment te zwak om met hem mee te vluchten. Het is onduidelijk hoe het nu met Horn is.

Somalië

Voor Jürgen Kantner is het niet de eerste keer dat hij ontvoerd is tijdens een rondreis op een schip. In 2008 werden hij en zijn partner bijna twee maanden vastgehouden door Somalische piraten. Het koppel werd vrijgelaten, waarschijnlijk na het betalen van losgeld.

In een interview met een Duits tijdschrift zei Kantner toen dat hij zou teruggaan naar Somalië om zijn boot op te halen. Hij vertelde dat hij na 32 jaar op zee geen reden zag terug te keren naar Duitsland. "Zeilen is hoe ik wil leven, en hoe ik wil sterven", aldus de nu opnieuw ontvoerde Duitser.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl