David Neres debuteert als invaller voor Kasper Dolberg
NOS VoetbalAangepast

Neres: dit is nog maar het begin

Afgelopen donderdag tegen Legia Warschau (1-0) bleef hij nog negentig minuten op de bank, maar zondag tegen Heracles Almelo (4-1) achtte Ajax-trainer Peter Bosz de tijd rijp voor het debuut van David Neres. De 19-jarige Braziliaanse aanwinst viel in de 72ste minuut in. "Dit is nog maar het begin", zei Neres na afloop voor de NOS-microfoon.

"Ik had reden om hem te brengen", aldus Bosz. "Dat schept verwachting, maar zorgt ook dat het publiek weer even achter de ploeg gaat staan. In de rust hadden we het er al over gehad."

Bosz: eerste helft verschrikkelijk

Bosz was niet tevreden over het optreden van zijn ploeg in de eerste helft. "De eerste helft was verschrikkelijk", aldus Bosz. "Ik was niet tevreden met de scherpte op alle gebieden. Verdedigend en aanvallend. Ik ben alleen tevreden dat we het na rust hebben omgebogen."

Bosz: ontevreden over scherpte

Neres hoefde geen beslissing te forceren, want een andere invaller, Matthijs de Ligt, en Davinson Sánchez hadden Ajax al op een 3-1 voorsprong gezet. De Braziliaan had geen aandeel in de 4-1 van Bertrand Traoré.

Neres: wil Champions League spelen

Na afloop stond Neres in het Portugees NOS-verslaggever Jan Roelfs te woord. De nieuweling oogde wat bedeesd en gaf korte antwoorden. Zijn doel bij Ajax? "Titels pakken en de Champions League halen", aldus Neres. "Dat wil ik ook en daar doen we alles aan", reageerde Bosz.

"Het tempo ligt hier een stuk hoger dan in Brazilië", voegde Neres toe. "Ik wil me snel aanpassen, zodat ik kan meekomen met de rest van de ploeg. Dit is nog maar het begin."

Toen Roelfs Neres bedankte voor het interview bleek de Braziliaan ook al een beetje Nederlands te spreken. "Dank je wel", zei hij met een glimlach.

David Neres zegt dank je wel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl