ANP

Door alle commotie over de winnende goal van Feyenoord zou bijna vergeten kunnen worden dat de Rotterdamse ploeg grote delen van de wedstrijd tegen PSV (2-1) domineerde. Na afloop was Giovanni van Bronckhorst dan ook trots op zijn ploeg.

"Ze gooien zich er gewoon voor en doen er alles aan om wedstrijden te winnen. Uitstekend", aldus de trainer, die daarbij refereerde aan een actie van Rick Karsdorp. De rechtsback blesseerde zichzelf toen hij in de tweede helft een uiterste poging deed een schot van Steven Bergwijn te blokkeren. Met succes overigens.

'Gio' trots op zijn Feyenoord: ze gooien zich er gewoon voor

Feyenoord had geluk met de aanwezigheid van doellijntechnologie in De Kuip. Van Bronckhorst: "Nou, bij dat doelpunt zeker, want je kan het niet met het blote oog constateren. Maar het is natuurlijk gewoon een doelpunt."

Verdediger Jan-Arie van der Heijden is stelliger in zijn antwoord. "Ik denk dat we hier winnen omdat we de betere ploeg waren. We hebben veel meer kansen gecreëerd en hadden conditioneel nog over. Dat gaf de doorslag."

Van der Heijden nog niet op de hoogte

Een kopbal van Van der Heijden werd op de doellijn gestopt door PSV-doelman Jeroen Zoet, die de bal vervolgens bij het opstaan wel achter de lijn in de hand nam. Van der Heijden was vlak na de wedstrijd echter nog in de veronderstelling dat de goal op zijn naam stond.

Van der Heijden: toen zijn horloge afging, was het zeker

"Het was een belangrijke wedstrijd waar alles in zat", aldus de centrale verdediger. "Als je dan zelf de winnende maakt, ben je heel erg blij. Tenminste, volgens mij maakte ik hem. Of ik daarvoor geduwd heb? Nee, het was gewoon een duel. Een mannelijk duel."

STER reclame