Niet Feyenoord-verdediger Jan-Arie van der Heijden is verantwoordelijk voor de opmerkelijke winnende goal van Feyenoord tegen PSV, maar PSV-doelman Jeroen Zoet. Dat liet scheidsrechter Bas Nijhuis na afloop van het duel weten.

Nijhuis legt uit hoe en waarom zijn horloge afging

Zoet stopte de inzet van Van der Heijden op de doellijn, maar haalde de bal vervolgens terug naar zijn borst om het spel te vervolgen. Dat was het moment waarop de bal de lijn passeerde en het moment waarop het horloge van Nijhuis, dat in verbinding staat met het doellijntechnologiesysteem, het sein gaf dat er gescoord was.

Nijhuis: eerst geen goal, daarna wel

"Er komt een situatie waarop Zoet de bal op de lijn pakt", legt Nijhuis uit. "De spelers (van Feyenoord) roepen: Bas, doelpunt! Ik kijk op mijn klokje en zie dat er geen goal wordt aangegeven. Normaal zie ik dan goal, goal, goal staan. Dat was niet het geval."

"Ik wil weglopen en op dat moment trekt Zoet, zoals ik later zag op de beelden, de bal naar zich toe", gaat Nijhuis verder. "Ik denk: hè? goal? Maar goed, ik volg het systeem en geef een doelpunt. Dan is het lekker om je klokje te laten zien aan de spelers."

Eigen goal Zoet nekt PSV Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame