AFP

De 23-jarige Palestijnse zanger Yacoub Shahin heeft het vierde seizoen van de populaire Arabische versie van Idols gewonnen. Shahin versloeg Ammar Mohammed uit Jemen en Amir Dandan, net als Shahin een Palestijn. In Bethlehem, waar Shahin woont, werd zijn overwinning uitbundig gevierd. 

Op het Kribbeplein in Bethlehem kwamen duizenden fans van Shahin samen om de finale te kijken. Het programma heeft wereldwijd miljoenen kijkers en is ook razend populair in het Midden-Oosten.  

Op het plein was een groot scherm opgehangen. Het programma is vergelijkbaar met het Nederlandse Idols dat tussen 2002 en 2008 en in 2016 werd uitgezonden. Kijkers van Arab Idol konden, net als in de Nederlandse versie, via sms-berichten een stem uitbrengen op hun favoriete kandidaat.

Sms-subsidie

Telefoonprovider Jawwal en de stad Bethlehem hadden subsidieafspraken gemaakt over de prijs van sms-berichten, waardoor het voor abonnees goedkoper was om te stemmen.

De zoon van de Palestijnse president Abbas en de burgemeester van Bethlehem zaten in het publiek in Beirut, waar de show wordt opgenomen. Alle drie de finalisten zijn voorafgaand aan de finale op bezoek geweest bij president Aoun van Libanon en de ambassadeur van Jemen.

STER reclame