Mensen stonden uren in de rij om binnen te komen
NOS NieuwsAangepast

Louvre verrast door grote belangstelling voor Vermeer

Het Parijse museum Louvre is verrast door de grote belangstelling voor de tentoonstelling over de Nederlandse schilder Johannes Vermeer. Sinds woensdag zijn in het museum twee exposities te zien met werk van Vermeer, waaronder het beroemde schilderij Het Melkmeisje dat door het Rijksmuseum is uitgeleend.

Al op de eerste dag trok de expositie een recordaantal van 9000 bezoekers. Mensen stonden buiten soms uren in de rij om naar binnen te komen. Ook moest het museum veel kunstliefhebbers teleurstellen die op internet een kaartje probeerden te reserveren. Alle dagkaarten waren al uitverkocht.

Tijdslots

Voor het eerst in de geschiedenis gaat het Louvre werken met tijdslots om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven de tentoonstellingen te bezoeken en de wachttijden te beperken.

Bezoekers kunnen dan via internet een kaartje boeken voor een bepaalde tijd. Ze krijgen dan gegarandeerd toegang tot de tentoonstelling. De andere helft van de dagelijks beschikbare kaartjes wordt aan de kassa verkocht.

Het is voor het eerst dat Het Melkmeisje in het Louvre hangt. Het was wel al twee keer eerder te zien in andere musea in Parijs, maar de laatste keer was in 1966.

Het Melkmeisje maakt deel uit van de tentoonstelling Vermeer en de meesters van de genreschilderkunst. Ook is er een tentoonstelling van schilderijen uit de collectie van het Amerikaanse stel Thomas en Daphne Kaplan.

De tentoonstellingen zijn nog tot 22 mei te zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl