Het melkmeisje van Vermeer
NOS NieuwsAangepast

Melkmeisje van Vermeer tijdelijk in het Louvre te zien

Het Rijksmuseum leent het beroemde schilderij Het melkmeisje van Johannes Vermeer uit aan het Louvre in Parijs. Het schilderij zal tussen 22 februari en 22 mei in Parijs te zien zijn.

In het Louvre maakt Het melkmeisje deel uit van de tentoonstelling Vermeer et les maîtres de la peinture de genre, die over de schilderkunst van de Gouden Eeuw gaat. Het is voor het eerst dat het werk in het Louvre komt te hangen. Het schilderij was wel al twee keer eerder te zien in Parijs. De laatste keer was in 1966 in het Musée de l'Orangerie.

"Kunst is er om te delen en het schilderij zal in het Louvre gezien worden door miljoenen mensen", zegt directeur Taco Dibbits van het Rijksmuseum. Volgens Dibbits kennen veel Fransen Het melkmeisje ook van een bekende melkreclame.

Elf andere werken

Het werk uit circa 1660 is in het Louvre te zien met elf andere werken van Vermeer, een derde van zijn oeuvre. Ook werk van tijdgenoten Gerrit Dou, Gerard ter Borch, Jan Steen, Pieter de Hooch en Gabriel Metsu zijn in de tentoonstelling opgenomen. Het Rijksmuseum leent ook twee werken uit van Ter Borch en een van Hendrick Sorgh.

In het Rijksmuseum wordt op de plek van Het melkmeisje voorlopig een werk van Pieter de Hooch gehangen. In juni keert Vermeers schilderij weer terug naar Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl