De politie was op zoek naar een hennepkwekerij maar vond een "zeer groot" drugslab
NOS Nieuws

Drugslab Leende 'een van de grootste van Nederland'

Het drugslab dat gisteren is ontdekt in Leende, Noord-Brabant, is een van de grootste ooit aangetroffen in Nederland. Volgens de politie kon met de voorradige chemicaliën zo'n vijfduizend kilo aan harddrugs worden gemaakt.

Het laboratorium werd gevonden in een loods bij een boerderij. Het gezin dat daar woonde, is gearresteerd. Met de stoffen die in de ruimte lagen, kon voor 50 miljoen euro aan amfetamine en mdma geproduceerd worden.

Volgens de politie was het drugslab zeer professioneel ingericht. "Dat blijkt uit de nette manier waarop alles is aangelegd, bijvoorbeeld de stroomvoorziening en afzuiging. Het lab bestaat uit meerdere ruimtes. De voorraad chemicaliën was zorgvuldig neergezet, om optimaal te kunnen produceren."

Carnavalswagen

De boerderij waarin het drugslab is gevonden, staat naast een bouwhal van een carnavalsvereniging. De leden van die club waren bezig met het maken van een carnavalswagen, maar mogen nu van de politie het terrein niet meer op. Daardoor dreigt vier maanden werk verloren te gaan, zegt een van de bouwers.

Volgens de politie hebben de leden van de carnavalsvereniging gevaar gelopen door de aanwezigheid van het drugslab. De chemicaliën die in de boerderij lagen zijn zeer brandbaar en kunnen schadelijk zijn als ze in grote hoeveelheden vrijkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl