1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Omroep Brabant
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Carnavalsvereniging mag wagen niet afbouwen vanwege drugslab

Carnavalsvereniging De Lolmakers in Leende mag niet verder bouwen aan haar carnavalswagen; leden moesten gisteravond de bouwhal verlaten omdat in de naastgelegen schuur een drugslab was ontdekt. Dat meldt Omroep Brabant. De vereniging mag het terrein niet meer op.

"Vier maanden werk, dagelijks van 19.00 tot 22.00 uur, is nu waarschijnlijk voor niks geweest. Voor de eerste keer in twintig jaar hebben we geen wagen", zegt wagenbouwer Bart van Weert. "Alles is al besteld. Verf, confetti, muziek."

Het gezin dat op het terrein woont en van wie De Lolmakers de loods mochten gebruiken, is gearresteerd. Het gaat om een man en vrouw en hun zoon. In hun boerderij waren volgens de politie duizenden liters chemicaliën opgeslagen. In het lab werden xtc en amfetamine geproduceerd.

Clubhuis

Wagenbouwer Van Weert vertelt dat het gezin de vereniging zes jaar geleden te hulp schoot, toen ze de schuur moest verlaten waar ze bouwden aan de carnavalswagens. "De eigenaar heeft zelf de loods voor ons geschikt gemaakt. Het is een soort clubhuis." Al die tijd hebben de Lolmakers niet gemerkt wat er gaande was in de loods enkele meters verderop.

@YoussefZerrouk
De tent van de Lolmakers

Ze mogen op zijn vroegst vanavond of morgenochtend het terrein op. Of ze dan verder kunnen bouwen aan de carnavalswagen, weten ze niet. De politie is vandaag nog de hele dag bezig met het ontmantelen van het lab.

Het plan was om zaterdag met de wagen in de optocht van Maarheeze mee te rijden, zondag in Leende en maandag in Budel-Schoot. "De eerste twee lukken sowieso niet, maar ook Budel-Schoot lijkt een onhaalbare kaart. We gaan niet met een half geschilderde wagen rijden. We willen het netjes afwerken."

Carnavalsvereniging gedupeerd door drugslab

Advertentie via Ster.nl