Reuters

In Maleisië is een derde arrestatie verricht voor de mogelijke moord op Kim Jong-nam, de halfbroer van de leider van Noord-Korea. Vannacht werd al een 25-jarige vrouw opgepakt. Ze reisde met een Indonesisch paspoort en is herkend op beelden van beveiligingscamera's.

De derde persoon die is opgepakt, is de vriend van de vrouw. 

Wie vermoordde Kim Jong-nam?

De politie komt later vandaag met meer informatie over de arrestaties in verband met de geruchtmakende dood van de Noord-Koreaan. Kim Jong-nam overleed dinsdag nadat hij onwel was geworden op het vliegveld van Kuala Lumpur. Hij zei tegen luchthavenpersoneel dat hij met een chemische stof was besproeid.

Gisteren werd de eerste arrestatie verricht, een 28-jarige vrouw met een Vietnamees paspoort. De politie had ook haar met hulp van beveiligingsbeelden opgespoord. Beide vrouwen waren in de terminal waar Kim Jong-nam in elkaar zakte. De eerste verdachte moet vandaag voor de rechtbank verschijnen. 

Kim Jong-nam in 2010 AFP

De autopsie op het lichaam van Kim Jong-nam is afgerond, maar de resultaten ervan zijn niet bekendgemaakt. Volgens sommige Aziatische media zouden Noord-Koreaanse autoriteiten bezwaar hebben gemaakt tegen het onderzoeken van het stoffelijk overschot. Ze wilden dat het lichaam naar Noord-Korea werd gebracht. Maleisië is daar niet op ingegaan, omdat het communistische land formeel geen protest heeft ingediend.

Vergif

Volgens Zuid-Koreaanse media is Kim Jong-nam vergiftigd door twee vrouwelijke agenten uit Noord-Korea. Dat zou gedaan zijn in opdracht van zijn halfbroer, Kim Jong-un.

De 46-jarige Kim Jong-nam leefde al jaren in het buitenland vanwege de slechte band met zijn halfbroer.

STER reclame