Agenten voor het ziekenhuis in Kuala Lumpur waar autopsie wordt verricht op het lichaam van Kim Jong-nam AFP

De Maleisische politie heeft een vrouw aangehouden in verband met het onderzoek naar de dood van Kim Jong-nam, de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. De vrouw werd aangehouden in een terminal van de internationale luchthaven in de hoofdstad Kuala Lumpur, meldt het Maleisische staatspersbureau.  

De verdachte, geïdentificeerd als Doan Thi Kuong, had een Vietnamees paspoort bij zich. De politie herkende de vrouw van beelden van de beveiligingscamera. Ze was alleen ten tijde van de arrestatie, zegt de politiewoordvoerder. 

Veiligheidsagenten zijn op zoek naar nog meer buitenlandse verdachten in deze zaak.

Chemische stof

Kim Jong-nam (46) die al jaren in onmin leefde met zijn machtige halfbroer, overleed gisteren kort nadat hij onwel was geworden op het vliegveld van Kuala Lumpur. Hij zei tegen luchthavenpersoneel dat hij met een chemische stof was besproeid. 

Zuid-Koreaanse media meldden op basis van bronnen binnen de regering dat Kim Jong-nam is vergiftigd door twee vrouwelijke agenten uit Noord-Korea. Dat zou zijn gebeurd in opdracht van zijn halfbroer, die al eerder opdracht had gegeven tot de liquidatie van Kim Jong-nam. Media in Noord-Korea zwijgen over de gebeurtenissen in Kuala Lumpur.  

Het lichaam van Kim Jong-nam is voor autopsie naar een ziekenhuis in Kuala Lumpur gebracht. Daarna wordt het stoffelijke overschot vermoedelijk overgebracht naar het Chinese Macau, waar de familie van het slachtoffer woont. 

STER reclame