Volgens de onderwijsvakbond is de werkdruk bij leraren hoog en zijn de klassen overvol
NOS Nieuws

Dekker komt overbelaste leraar in volle klas niet tegemoet

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs voelt niets voor het nemen van extra maatregelen om de werkdruk van leraren te verminderen. Hij vindt het in de eerste plaats een zaak van de leraar en het schoolbestuur om het aantal overuren te verminderen, zo staat in een brief aan de Tweede Kamer.

Dekker zegt dat het kabinet de afgelopen jaren afspraken heeft gemaakt om de werk- en regeldruk voor leraren te verminderen. Scholen worden aangespoord om onnodige administratie en taken te schrappen.

Werkdruk

De onderwijsvakbond AOb concludeert dat het Nederlands onderwijs Europees kampioen werkdruk is. Ook werken leraren in het voortgezet onderwijs per week zo'n zes uur over. De onderwijsbond en een aantal politieke partijen pleiten voor extra leraren en kleinere klassen.

Dekker voelt daar op dit moment niets voor. Hij is wel bezorgd, schrijf hij. "Maar de oplossing voor de ervaren hoge werkdruk is niet eenvoudig en maar beperkt te beïnvloeden door landelijk beleid." Ook de grootte van een klas moeten scholen zelf bepalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl